Cum creează albinele fagurii? - Besarabian-honey

Cum creează albinele fagurii?

Cum creează albinele fagurii?

Albinele sunt considerate cele mai harnice insecte. Ele produc nu numai miere, bogată în zahăr, minerale, oligoelemente, vitamine și enzime, dar fac și depozite de ceară pentru ea – faguri de miere. Acest lucru permite să se utilizeze rațional spațiul interior al stupului și să asigure păstrarea dulceaței naturale.

Albinele produc ceară pentru a crea faguri folosind glande speciale. Având forma sa moale, ea își ia cu ușurință forma dorită și atunci când se solidifică.

Pe exterior, fagurele au o celulă hexagonală situată pe ambele părți. Construcția lor începe odată cu sosirea primăverii și trezirea roiului. Toate manipulările sunt efectuate în întuneric, insectele se bazează doar pe organele tactile.

q
q

„Albina produce ceara în interiorul său cu organe speciale și este eliminată la exterior în același mod în care pielea umană elimină transpirațiile.”

Fagurul proaspăt construit este alb. Fagurele în care se sporesc albinele se întunecă treptat: mai întâi devin maro deschis, apoi dobândesc o culoare maro închis. Fagurii vechi nu strălucesc deloc la soare.